23948sdkhjf

Skipsfart skal bli grønnere

Det er nettopp gjort vedtak om solide kutt i klimagassutslipp fra skipsfart - et gjennombrudd, mener næringen.
FNs Sjøfartsorganisasjon (IMO) har vedtatt at klimagassutslippene fra skipsfarten skal kuttes drastisk, skriver Hegnar.no/NTB.

Utslippene skal reduseres med 50 prosent innen 2050, sammenliknet med nivået i 2008. Samtidig er målet at skipsfarten skal bli helt karbonfri så fort som mulig i løpet av dette århundret.

«Parisavtalen» for skipsfart
- Dette er Parisavtalen for skipsfarten, og det er et stort gjennombrudd at strategien inneholder en visjon om nullutslipp. Det er også viktig at strategien inneholder både konkrete utslippsmål og en plan for hvordan de skal oppfylles, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V), ifølge Hegnar.no/NTB.

Norge var blant landene som tok initiativet til en slik strategi i 2016. Selve forhandlingene har vært ledet av fagdirektør Sveinung Oftedal i Klima- og miljødepartementet. Det har vært stort sprik mellom ulike lands ambisjonsnivå, men etter ett år med omfattende forhandlinger er strategien nå vedtatt.

Harald Solberg i Norges Rederiforbund betegner avtalen som en milepæl for skipsfarten – og et tydelig signal til markedet om hvilken retning næringen bør bevege seg i fremover.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125