23948sdkhjf

Norges første hybridflåte

Med batterier som utfyller generatorene om bord har Lerøy Aurora redusert både CO2-utslipp og støy.

Flåten, som er av modellen Akva Comfort 600 Panorama V-bunn, er AKVA-gruppens første hybridflåte, skriver selskapet i en pressemelding. 

– Det er først og fremst miljømessige hensyn som ligger bak valget. Hybridløsningen gjør at vi kan kjøre på batteridrift om natten på lokaliteter hvor det ikke er mulig å etablere landstrøm. Dette gir gevinster for miljøet og mindre vedlikehold, sier Hugo Nilsen, driftssjef i Lerøy Aurora. 

Prosjektleder Per Kåre Fuglestad har tro på at hybridflåter vil bli mer etterspurt i årene som kommer.

– Med en hybridflåte vil du også redusere dieselforbruket og vedlikeholdet av generatorene om bord. Det betyr at den ekstra investeringen kunden gjør i batteripakken betaler seg inn i løpet av få år, påpeker han.

Flåten ankom nylig lokaliteten Vorterøya i Skjervøy kommune og har nå blitt testkjørt. Driftssjef Hugo Nilsen ser fram til å få den i drift innen kort tid.

Batteriene blir ladet av overskuddsenergien som blir produsert av generatorene på dagtid. Det er også mulig å koble på andre energikilder, som solceller og vindturbiner.

Leverandøren av selve batteriteknologien er Kverneland Energi, et lite foretak som har spesialisert seg på fornybare energiløsninger. 

– Selve battericellene kommer fra Samsung og er de samme som er montert i elbilen BMW i3, forteller daglig leder Aksel Kverneland.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078