23948sdkhjf

Får dekket bøter på 8,1 mill.

Remøy havfiske får dekket utgiftene til bøtene etter at en reketråler ble tatt i arrest i Russland.

Remøy havfiske får dekket utgiftene til bøtene for rederlag og skipper, men kun deler av saksomkostningene i forbindelse med arresten i Russland.

Avtalen som er inngått mellom rederlaget og norske myndigheter har en ramme på 11,2 millioner norske kroner, melder havfiskeflåtens organisasjon Fiskebåt.

Etter en helhetsvurdering har vi kommet fram til at dette er en avtale vi kan leve med, selv om vi på langt nær har fått kompensert tapene våre i denne saken, sier Olav Remøy, styreleder i Remøy havfiske.

Arrest

Reketråleren Remøy ble tatt i arrest av russisk kystvakt 10. mai i fjor, som følge av at Fiskeridirektoratet hadde gjort en feil ved utfylling av et lisensskjema til russiske myndigheter. Fartøyet fisket på en norsk kvote i russisk sone, og rapporterte daglig fangstene til norske og russiske myndigheter, slik reglene krever.

Etter tre uker i arrest fikk Remøy forlate Murmansk, etter at norske myndigheter stilte garanti for at en eventuell straffeforfølgning ville bli gjort opp.

Saken har vært oppe for russisk rett fem ganger, og endte i desember i fjor med at Remøy havfiske fikk en bot på 5,4 millioner kroner, mens skipperen ble ilagt en bot på 2,7 millioner kroner.

Store tap

I tillegg til bøtene har rederlaget hatt store utgifter til saksomkostninger og advokatutgifter. Tre uker i arrest førte også til betydelige tapte fangstinntekter.

– Vi er glade for at vi endelig kan legge denne saken bak oss. Det samla tapet for rederlag og mannskap er stort, men dette var så langt det var mulig å kommer, sier Remøy.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078