23948sdkhjf

Vard skal bygge 400 millioner kroners-tråler

Havfisk og Vard har nettopp inngått kontrakt på design og bygging av en ny hekktråler.
Kontraktsverdien er i underkant av 400 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Tidligere samarbeidspartnere
Havfisk og Vard har tidligere samarbeidet om design, bygging og operasjon av flere nye. Og nå har selskapene nok en gang utviklet en ny hekktråler sammen.

Intensjonen med det nye fartøyets design er å ytterligere fremme både kost- og produksjonseffektivitet om bord, og miljøvennlig operasjon av fiskefartøy.

Miljøvennlig fartøy
Det nye fartøyet er av VARD 8 02 design, basert på Havfisk sin hekktråler Nordtind, som ble levert fra Vard i januar 2018. Nordtind har et avansert skrogdesign, som gir effektiv drift både under tråling og transitt. Med et høyt fokus på god fangsthåndtering, sikkerhet for mannskap og bærekraftig operasjon, utrustes også dette fartøyet med ny og effektiv teknologi for å utføre havfiske mest mulig miljøvennlig.

80 meter - og 80 tonn
Fartøyet har is-forsterket skrog, tilfredsstiller krav til «Silent F» notasjon for lavest mulig støy ut i sjøen under leting etter fisk, driftseffektive fremdriftssystemer og dekksutstyr, samt en moderne innredning for mannskapet om bord.

Tråleren har en lengde på 80 meter og en bredde på 17 meter. Om bord får tråleren installert en avansert fiskefabrikk med to separate lasterom for kjøling og frysing av fisk, med en frysekapasitet på 80 tonn per døgn.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125