23948sdkhjf

Johan Castberg blir billigere

Johan Castberg-feltet er blitt enda litt billigere enn ventet.
Statoils kommende gigantutbygging i Barentshavet blir enda litt billigere enn tidligere anslått. Nå får Stortinget over prosjektet til behandling, skriver E24.

To milliarder billigere
Utbyggingen av Johan Castberg-feltet vil nå ende på 47,2 milliarder 2017-kroner og være lønnsomt med en oljepris på over 31 dollar per fat.

Til sammenligning sa Statoil at de estimerte en utbyggingskostnad på rundt 49 milliarder og en balansepris på under 35 dollar fatet da utbyggingssøknaden ble overlevert i desember.

Nåverdien før skatt estimeres til 74,2 milliarder kroner, med statens standard diskonteringsrente i slike beregninger på syv prosent.

Et strålende eksempel
De nye tallene kommer frem i en stortingsproposisjon (Prop. 80S) som olje- og energiminister Terje Søviknes presenterte tirsdag. Den omhandler både utbyggingen av Johan Castberg og status for olje- og gassvirksomheten.

- Johan Castberg-feltet er et strålende eksempel på utviklingen i norsk olje- og gassindustri de siste årene, der kostnader er kuttet og konkurransekraften økt, sa Søviknes ifølge E24 under presentasjonen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11