23948sdkhjf

Riggselskapene ser lys i tunnelen

Etter to svært tøffe år venter riggselskapene at inntektene vil øke litt i år – men noen stor fest blir det imidlertid ikke.
De siste årene har vært veldig tøffe for riggselskapene på norsk sokkel. Oljekrisen som begynte sommeren 2014, har ført til lavere aktivitet og mindre behov for rigger.

Ifølge en fersk rapport fra Norges Rederiforbund falt de samlede inntektene i segmentet fra 68 milliarder kroner i 2015 til om lag 37,5 milliarder i fjor, skriver Sysla Offshore.

Øker med fire prosent
Ifølge rapporten venter selskapene imidlertid en liten opptur i år. Omsetningen ventes å øke med 4 prosent til 39 milliarder kroner.

- Vi ser en viss økning i aktiviteten på norsk sokkel. Og økt boring vil være en viktig drivkraft for å kunne legge til rette for den utviklingen operatørene ser for seg. Derfor venter riggeierne litt høyere aktivitet og dermed høyere omsetning, sier administrerende direktør Harald Solberg i Rederiforbundet til Sysla Offshore.

COSL Drilling Europe er enig med Rederiforbundet.

- Vi deler dette synet og venter noe høyere aktivitet både på norsk og britisk sokkel. Vi venter en liten omsetningsvekst i år som følge av mer aktivitet. Det betyr imidlertid ikke at vi tjener mer penger, sier administrerende direktør Jørgen Arnesen i COSL Drilling Europe til Sysla.

Leieprisene i riggmarkedet er nemlig svært lave sammenlignet med kostnadsnivået, noe som gjør det lite lønnsomt å ha riggene i drift.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093