23948sdkhjf

Minst 20 passasjerer er syke

Noroviruset har flyttet seg fra påskefjellet til hurtigruteskipet MS Trollfjord.

Noroviruset ga mange påsketurister magesjau i påsken. Det ble konstatert smitte både på turistforeningshytter og hotellanlegg.

Så langt i år er det meldt 518 syke til Folkehelseinstituttet, med 29 utbrudd av norovirus på sykehjem og 10 på sykehus.

Minst 20 passasjerer

Onsdag ble også flere passasjerer på Hurtigrutens skip MS Trollfjord magesyke. Ifølge Nord24 er det snakk om minst 20 passasjerer.

– Det er noen tilfeller av omgangssyke om bord på MS Trollfjord, opplyser Hurtigrutens pressevakt Øystein Knoph.

Skipet forlot Honningsvåg onsdag ettermiddag, og satte kursen for Kjøllefjord. Torsdag legger skipet til kai i Kirkenes.

– Hurtigruten er, som hoteller, barnehager, skoler og alle andre steder mange ferdes, forberedt på at slikt kan skje. Men når det skjer, har vi helt klare og strenge rutiner som settes i verk for å hindre videre smitte. Det viktigste tiltaket er grundig rengjøring og eventuell desinfeksjon av soner med høy trafikk, sier Knoph.

Kan være alvorlig

– For de aller fleste som rammes av norovirus, innebærer det akutt innsettende kvalme, oppkast og diaré, som varer fra én til tre dager. I sjeldne tilfeller kan det også medføre mer alvorlige konsekvenser, sier avdelingsdirektør Hanne-Merete Eriksen i avdelingen for resistens- og infeksjonsforebygging i Folkehelseinstituttet til Sykepleien.

Viruset er vanlig på denne årstiden. Noen ganger kommer utbruddene tidligere, andre ganger senere.

– Utbrudd av norovirus i påsken er ikke spesielt, sier Eriksen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.284