23948sdkhjf

Statoil-rigg bordet av aktivister

Aktivistene fra Greenpeace har fått stanset en rigg som skulle ut på oppdrag i Barentshavet.

Aktivister fra Greenpeace Norge har bordet boreriggen West Hercules i Skipavika utenfor Bergen. Riggen, som tilhører Seadrill, skulle dra på oppdrag for Statoil i Barentshavet.

Avgangen er nå forsinket på grunn av at to aktivister har tatt seg inn på riggen, skriver Teknisk Ukeblad.

– Vi bruker de virkemidlene vi har for å få Statoil og norske myndigheter til å ta klimasituasjonen på alvor, sier leder for Greenpeace Norge, Truls Gulowsen.

Fortsatt ombord

De to aktivistene gikk om bord like før klokken åtte torsdag morgen, og befinner seg fortsatt om bord ved 10-tiden. Aktivistene sender direkte fra riggen på sin Facebook-side. Greenpeace melder at all aktivitet er på riggen er stoppet.

I tillegg til de to om bord er det også flere aktivister i kajakker i farvannet rundt riggen.

West Hercules skal bore to letebrønner i Barentshavet i sommer, og har opsjoner på ytterligere fem letebrønner. Riggen eies av Seadrill og opereres av datterselskapet North Atlantic Norway.

Kjenner ikke situasjonen

Pressetalsperson Morten Eek i Statoil ønsker ikke å kommentere aksjonen direkte, men sier at de planlagte letebrønnene i Barentshavet er tildelt i tråd med praksis fra norske myndigheter.

– Jeg kan ikke si noe spesifikt om aksjonen, jeg har ingen verifisert informasjon om den. Men jeg vil oppfordre dem som vil demonstrere til å gjøre det i trygge og forsvarlige former, sier han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093