23948sdkhjf

ABB Norge skal levere til tankskip

ABB Norge får kontrakt med Samsung Heavy Industries om levering av utstyr til lavutslipp-tankskip.
Samsung Heavy Industries gir kontrakt til ABB for levering av styrings- og kraftsystem til to nye Statoil-skip.

I drift for Statoil
ABB Norge har fått kontrakt for levering av styrings- og kraftsystem tilpasset nye energibærere ombord to skytteltankskip, skriver Sysla Maritim.

Det sørkoreanske verftet Samsung Heavy Industries er i gang med byggingen av de to skipene, som skal i drift for Statoil i Nordsjøen og nærliggende områder.

Fremtidige miljøkrav
ABB sine styrings- og kraftløsninger skal, ifølge selskapet, sikre skipene mot fremtidige miljøkrav. Blant annet ved å egne seg for integrasjon av hastighetsstyrte generatorer, energilagring og nye energikilder som brenselceller. Sistnevnte er ennå ikke en konkurransedyktig teknologi, men flere rederier er for tiden i gang med testing.

ABB hevder at løsningene ved de to Statoil-skipene skal gi bedre effektivitet og lavere utslipp enn tilsvarende fartøy.

Leveres i 2019
Tankskipene har dobbelt kjøl på 125.000 tonn dødvekt, og skal leveres i 2019. De skal benyttes for transport av olje fra Statoils oljefelt på norsk og britisk sokkel inn til landbaserte terminaler.

- En skytteltanker av tilsvarende tonnasje vil normalt bruke 8.000-9.000 tonn drivstoff årlig, mens ABBs løsninger kan bidra til årlige innsparinger på opptil 1.000 tonn, eller mer enn ti prosent, skriver selskapet i en pressemelding.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064