23948sdkhjf

Haakonsvern-utbyggingen er i gang

Totalbudsjettet for U-båtprosjektet er på 42 milliarder. Bare ved Haakonsvern skal det investeres 2,5 milliarder.

Militærbasen Haakonsvern utenfor Bergen skal være vertskap for Norges nye ubåter. Nå har Forsvarsbygg inngått en avtale med ingeniørfirmaet Multiconsult, som skal jobbe med bygg og infrastruktur for Norges nye ubåter.

Sjøforsvarets største prosjekt

– Vi har inngått den første avtalen om bygg og infrastruktur for nye ubåter på Sjøforsvarets hovedbase på Haakonsvern, bekrefter direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg i en pressemelding.

Det aktuelle infrastrukturprosjektet skal gjennomføres ved Forsvarets hovedbase på Haakonsvern. Til sammen er det planlagt investeringer for nærmere 2,5 milliarder.

Alt i alt har prosjektet for nye ubåter en kostnadsramme på 42,2 milliarder 2018-kroner og blir Forsvarets nest største investering gjennom tidene, kun overgått av kampfly-handelen for ikke lenge siden.

Fire U-båter fra ThyssenKrupp 

– Forsvarsbygg skal planlegge gjenbruk og oppgradering av ubåtrelatert infrastruktur på Haakonsvern, i tillegg til prosjektering av ny fasilitet for vedlikehold av de nye ubåtene. Sjøforsvarets hovedbase på Haakonsvern skal kunne ta imot og vedlikeholde de nye ubåtene når de settes i tjeneste, sier prosjektsjef Ole Jonny Eriksen i Forsvarsbygg.

Det norske forsvaret har bestilt fire ubåter fra det tyske verftet ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS), og Norges ubåtprosjekt har totalt sett en kostnadsramme på 42,3 milliarder kroner.

Etter planen skal den første av de nye ubåtene i drift i 2026.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078