23948sdkhjf

Rekordbot til Kiel-fergen

Color Line er ilagt et straffegebyr på 600.000 kroner for utslipp av svovel.

Kiel-fergen «Color Magic» er ilagt den største boten siden det nye svoveldirektivet trådte i kraft i 2015, skriver Sysla basert på en artikkel i Sjøfartsdirektoratets magasin Navigare.

I det nye direktivet er grensen for svovelinnhold i drivstoff redusert fra 1 til 0,1 prosent på skip som seiler på Nordsjøen.

Dansk målestasjon

I 2016 mottok Sjøfartsdirektoratet en rapport fra danske myndigheter om at Color Magic hadde slått ut tre ganger på en dansk målestasjon for svovel på Storebæltsbroen. På grunnlag av rapporten gjennomførte direktoratet et uanmeldt tilsyn på skipet.

Senere samme år fikk de rapporter fra Storebælt om til sammen seks nye overtramp. På grunnlag av rapportene og Sjøfartsdirektoratets eget tilsyn, hvor de blant annet hentet ut loggbøker, konkluderte direktoratet med at Color Magics reelle utslipp av svoveloksider oversteg grensene ved minst fem anledninger sommeren 2016.

Color Line har sendt inn klage på straffegebyret.

Miskjente klagen

Ifølge Color Line er grunnen til at de slo ut på målingene todelt.

– For det første var kjølvannsinntakene våre blitt tilgrodd av skjell, så det ikke kom nok vann gjennom. I tillegg hadde vi tekniske problemer med eksosgass-analysatorene i en periode, sier Svein Sørensen, daglig leder i Color Marine verksted.

Sjøfartsdirektoratet har ikke godkjent klagen, og sender derfor saken videre til Klima- og miljødepartementet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078