23948sdkhjf

Kortversjonen: Aker BP 2018

Aker BPs årsrapport viser at selskapet har mye på gang i nærmeste fremtid.

Dette er Aker BPs produksjonsplaner for året – kort fortalt:

Vallhall/Hod: Målet er å produsere ytterligere en milliard oljefat. Ytterligere tre brønner skal ferdigstilles i 2018.

Ula: Økt produksjonen som følge av nye brønner på Tambar. Den første brønnen startet å produsere denne måneden. Det er forventet at den andre følger etter i løpet av andre kvartal i år. I tillegg skal videre utvikling av Ula Nord og Ula Triassic vurderes.

Johan Sverdrup: Installasjon av tre gjenværende oppjekkbare rigger, stigerørsplattform fra Sør-Korea og en boreplattform vil skje mellom april og september. På slutten av året skal sammenkoblingen av borete brønner starte.

Ivar Aasen: Boring av to brønner for vanninjeksjon. Hanz er en mulig subseatilknytning til Ivar Aasen, og en avgrensingsbrønn skal bores her i løpet av året.

Alvheim: I sommer skal en ny infill-brønn bores. Avgrensingsbrønnen Gekko er planlagt i løpet av året eller neste år. I Frosk-brønnen ble det funnet olje tidligere i år, og det er estimert at funnet er på mellom 30-60 millioner fat.

Skarv: Boringen av Kvitungen Tumler starter første kvartal. Det pågår reservoararbeid ved Gråsel-funnet. I Ærfugl-utbyggingen er det planlagt offshorearbeid i begynnelsen av neste år.

Kilde: Sysla/Aker BPs årsrapport

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141