23948sdkhjf

– Dumper stålprisene

– Vi er svært bekymret for Kinas dumping av stål og aluminium, sier Canadas statsminister Justin Trudeau.

Justin Trudeau anklager Kina for å dumpe billig stål på verdensmarkedet som følge av Donald Trumps «hevntoll».

– Vi er svært bekymret for Kinas handlinger og dumpingen av stål og aluminium på verdensmarkedet, sier Trudeau. 

Uttalelsen kommer etter at USA innførte toll på importert stål og aluminium, noe mange mener vil føre til en ny global handelskrig.

Canada er den største eksportøren av stål og aluminium til USA, men landet har inntil videre fått unntak fra de nye tollavgiftene som amerikanerne har innført.

Trudeau sier at Canada allerede har betydelige hindringer som gjør at billig stål og aluminium ikke blir dumpet i Canada. Han sier også at han er innstilt på å samarbeide med USA og eventuelt gjøre enda mer.

– Det er et spørsmål om global overkapasitet, og vi er veldig glade for å jobbe sammen med våre allierte og venner for å fortsette å jobbe med problemet, sier han.

Kina og EU gjør seg klare 

Natt til torsdag norsk tid sa Kinas utenriksminister, Wang Yi, at landet vil svare på Trumps nye tollsatser med passende og nødvendige tiltak. 

Samtidig fastslo utenriksministeren at en handelskrig vil skade begge parter, og at USA og Kina ikke trenger å være rivaler, men heller partnere.

Europeisk stålindustri frykter at den nye Trump-tollen skal blåse det globale handelssystemet til himmels, og håper EU sikrer seg unntak fra Trumps ståltoll.

EUs handelskommissær Cecilia Malmström gjorde lørdag et forsøk på å sikre unionen et unntak for USAs nye toll på stål og aluminium.

EU har allerede klar en liste over amerikanske produkter som kan bli ilagt toll, som sigaretter, bourbon, peanøttsmør, tranebær og appelsinjus, hvis ikke dialog fører frem. 

Eller «alt du spiser til frokost», som Malmström formulerer det.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109