23948sdkhjf

Se, nå klatrer de igjen!

Både Vertikalservice og Norwegian Group benytter seg av fjellklatringsteknikker i sitt vedlikeholdsarbeid på norske plattformer. Nå fyller de på med folk igjen.

For de to Volda-baserte selskapene startet den nye oljeoppturen i fjor, skriver Nett.no.

Da oljeprisen stupte i 2014, var det mange i oljebransjen som måtte fram med sparekniven, og mange valgte å kutte vedlikeholdskostnadene inn til beinet.

Følgelig måtte Vertikalservice redusere fra 45 til 14 ansatte. Noe tilsvarende opplevde Norwegian Group. Nå er begge selskapene i gang med å øke bemanningen kraftig.

Klatringen har startet

Vertikal er i dag oppe i ca. 25 faste.

Hos Norwegian har 20 personer fått jobb i løpet av de tre siste månedene, og de skal, ifølge daglig leder Morten R. Borøchstein, opp på samme nivå som før oljeprisfallet, det vil 50–60 fast ansatte.

Det løsnet i 2017

Fra driftsinntekter nede i 16 millioner kroner og underskudd på nærmere tre millioner i 2015 og et enda verre 2016, kan Vertikalservice endelig gå framtida lyst i møte igjen.

I fjor fikk de ny kontrakt med Statoil og Statens Vegvesen. Markedet tok seg opp, og året endte med 10 millioner kroner i økte driftsinntekter og den nest høyeste lønnsomheten i selskapets historie.

Også i Norwegian Group ble bunnen nådd i 2016, før ordrene begynte å renne inn igjen i 2017.

– Så langt i år er det inngått kontrakter for 45 millioner kroner, sier styreleder og største aksjonær, Kay Ove Johansen til Nett.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157