23948sdkhjf

Statoils datasentre legges til Bergen

Stavanger vrakes. Statoil skal investere én til to milliarder på to operasjonssentre i Bergen.

Operasjonssentrene skal betjene over 40 plattformer og installasjoner fra land, skriver Statoil i en pressemelding.

Planen er at dette skal spare Norges største oljeselskap for 15,5 milliarder de neste fem årene.

Stavanger ble lenge vurdert som et aktuelt sted for operasjonssentralene, men valget falt til slutt på Bergen.

Hele sokkelen samles

Datasentrene består av et integrert operasjonsstøttesenter og et boreoperasjonssenter.

Sammen skal de lenkes til det Statoil kaller digitale laboratorier i Bergen, Stavanger og Oslo. Sentrene vil samle alle dataene fra Statoil-anlegg på ett sted, hvor alle sensorer på alle anlegg skal rapportere til datasenteret.

Effektivisering

– Mulighetene digitalisering gir oss vil endre vår bransje, måten vi arbeider på og skape økte verdier for oss og samfunnet. Sentrene er gode eksempler på hvordan vi fortsetter å ta i bruk digital teknologi for å jobbe smartere, sikrere og mer effektivt, sier Jannicke Nilsson, konserndirektør for sikker og effektiv drift i Statoil.

I desember startet Statoil også opp et operasjonsstøttesenter i USA, som i dag følger opp selskapets over 1100 brønner på land.

Fjernstyring

– Digital teknologi bidrar til kontinuerlig forbedring av driften på våre eksisterende felt. På nye feltutbygginger vil produksjon av olje og gass i stadig større grad foregå fra ubemannede, robotiserte standardiserte og fjernstyrte installasjoner. Mange operasjoner vil kunne gjennomføres med færre risikoutsatte arbeidssituasjoner. Vi kan styre vedlikeholdet bedre og vi oppnår økt sikkerhet og en høyere operasjonell kvalitet, sier Nilsson.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125