23948sdkhjf

Reddet over natta

Et oppdrag for Johan Castberg-feltet snudde hverdagen til Halvorsen TEC på hodet. Den etterlengtede kontrakten har en verdi av 450 millioner kroner.

Kontrakten for å bygge en vannbehandlingsmodul til Johan Castberg-feltet snudde hverdagen til Halvorsen TEC på hodet. Nå kan de jobbe i ro og mak i minst to år uten økonomiske bekymringer.

– Etter to–tre år med kostnadskutt, oppsigelser, permitteringer og unntakstilstand gleder vi oss til endelig å få jobbe med det vi liker å jobbe med, nemlig å designe og bygge moduler og utvikle selskapet slik vi ønsker at det skal være, sier administrerende direktør i Halvorsen TEC, Svein Helge Pettersen, til Petro.no.

Stor som en boligblokk

Modulen de har utviklet, skal fjerne sulfater fra sjøvann før det spyles inn i reservoaret. Dette for å forebygge kalkavleiringer på reservoar og produksjonsutstyr. Tilsvarende moduler er også i bruk på Ivar Aasen og Edvard Grieg. 

Modulen Halvorsen TEC nå har designet, er den største så langt og veier 1300 tonn. Den er 30 meter lang, 20 meter bred og 17 meter høy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093