23948sdkhjf

Seadrill-selskaper får stor Statoil-kontrakt

North Atlantic Drilling og North Atlantic Norway tildeles Statoil-kontrakter til om lag 300 millioner kroner.
Statoil og partnerne har leid inn riggen West Phoenix for leteboring på britisk og norsk sokkel fra sommeren 2018, opplyses det i en melding, ifølge Hegnar.no.

Kontrakten tildeles de to Seadrill-selskapene North Atlantic Drilling UK Ltd. og North Atlantic Norway Ltd.

Den halvt nedsenkbare riggen West Phoenix skal først bore en letebrønn for Ragnfrid Nord-lisensen på norsk sokkel, og deretter tre brønner på britisk sokkel. Riggen er godkjent av myndighetene for bruk både på norsk og britisk sokkel.

Kontrakt på 300 millioner kroner
- Vi har behov for en stor rigg med god kapasitet, fordi vi blant annet skal bore brønner i formasjoner med høyt trykk og høy temperatur. Vi valgte West Phoenix, som er en moderne 6. generasjonsrigg med dobbelt boretårn. Seadrill har rigger som passer våre behov, sier Geir Tungesvik, direktør for boring og brønn i Statoil i en melding.

Kontrakten for Ragnfrid Nord-brønnen er anslått til 19,5 millioner USD, mens verdien for de tre brønnene på britisk sokkel er anslått til 18,5 millioner USD. Dette omfatter blant annet boretjenester som drivstoff, kjøring av fôringsrør, fjernstyrt undervannsfartøy (ROV), behandling av spillvann, borekaks, samt mobilisering og demobilisering.

Ragnfrid Nord ligger i PL199, rundt 20 kilometer sør for Kristin-feltet i Norskehavet. Etter fullføring av Ragnfrid Nord-brønnen, går West Phoenix videre til britisk sokkel, der Statoil skal bore tre brønner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078