23948sdkhjf

Norsk Hydro risikerer millionbøter

Brasilianske miljømyndigheter krever halvering av aluminiumsproduksjon - innen i morgen, torsdag.
I en børsmelding onsdag morgen melder selskapet at har fått pålegg om å kutte produksjonen av kalsinert alumina med hele 50 prosent. Pålegget kommer fra det brasilianske direktoratet for miljø og bærekraft i den brasilianske staten Pará, skriver DN.no.

Bakgrunnen er målinger av utslipp fra anlegget som skal ha påvirket flere hundre familier i nærheten av anlegget.

- Vi gjør vårt ytterste for å begrense negative virkninger av denne utfordrende situasjonen for våre ansatte, våre kunder og for våre lokalsamfunn, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en melding.

Ekstremregn er årsaken
Pålegget fra de brasilianske miljømyndighetene er knyttet til et vedtak om å oppnå et fribord på én meter i rødslamdeponiet DRS1.

– Dette betyr at det må være en meters avstand fra vannspeilet i damdeponiet og opp til damkanten. På grunn av ekstreme mengder regn har det vært en utfordring å holde den grensen, sier informasjonsdirektør Halvor Molland, ifølge DN.no.

Hydro har jobbet på spreng de siste dagene i håp om å unngå produksjonskravet, og satte blant annet inn flere pumper og økte kapasiteten i vannrensesystemet for å få nivået i bassengene til å synke.

Selskapet har nå klart å senke nivået under enmetersgrensen. Det viste seg imidlertid å ikke være nok for å unngå det resolutte kravet fra brasilianske myndigheter.

Hydro eier 92,1 prosent av rafinneriet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094