23948sdkhjf

Storbritannia innfører makspris på strøm og gass

Statsminister Theresa May vil innføre makspriser på strøm og gass i Storbritannia for å bekjempe det hun omtaler som ublu priser.
Et nytt lovforslag som legges fram for Parlamentet mandag, skal gi reduserte regninger for 11 millioner husstander. Markedsregulatoren Ofgem pålegges å innføre en makspris fram til 2020, med mulighet for årlig forlenging fram til 2023, melder Reuters.

Regjeringen sier enkelte kunder i dag betaler flere tusen kroner mer enn de bør. Maksprisene skal regulere de dyrere kontraktene som kunder overføres til etter at tidsbestemte tilbud utløpet.

– Det er ofte eldre eller personer med lav inntekt som ender opp med å betale ublu priser, så vi endrer loven for å få selskapene til å endre praksis. Dette vil føre til lavere regninger for millioner av familier. Dette er nok et skritt for å hjelpe folk å få endene til å møtes mens vi bygger et land som fungerer for alle, sier May.

Energiselskapet Centrica er enig i at variable priser kan være vanskelig for kundene, men mener priskontroll ikke er veien å gå. Selskapet mener den nye loven vil svekke konkurransen og tilbudet i markedet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093