23948sdkhjf

Punger ut for oljefelt utenfor Ghana

Aker Energy har inngått en avtale med et datterselskap av Hess Corporation om å kjøpe andelen i et stort oljefelt utenfor Ghana. Prislapp: 778 millioner kroner.
Aker Energy, et joint-venture-selskap av Aker og TRG, kjøper Hess Corporations` virksomhet i Ghana. Kjøpet inkluderer 50 prosent andel i blokken «Deepwater Tano/Cape Three Points», rundt 100 kilometer utenfor Ghanas.

Betydelig potensial
Aker Energy ser et betydelig potensial i å bygge opp leteaktivitet i området, skriver selskapet i en børsmelding i formiddag.

Aker betaler 100 millioner dollar for virksomheten, hvor 25 millioner betales umiddelbart. 75 millioner betales når utbyggingsplanen (PUD) er klar. Med dagens dollarkurs blir totalsummen på rundt 777 millioner kroner.

Olje fra 2021
Utbyggingsplanen legges fram i år. Oljeutvinningen er ventet fra 2021 av. Det anslås at blokken har et restvolum på 400 millioner fat olje.
Medeiere i feltet er russiske Lukoil med 38 prosent, Ghana National Petroleum Company med 20 prosent og Fueltrade med to prosent.

Kjøpte Hess Norge
Som Metal Supply skrev i slutten av oktober i fjor, kjøpte Aker BP Hess i Norge, for rundt 16 milliarder kroner. Avtalen omfattet Hess Norges andeler på rundt 64 prosent i Valhall og 62,5 prosent i Hod-feltet. Aker BP ble dermed eneeier i Valhall og Hod.

Les også: Aker BP kjøper Hess i Norge



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078