23948sdkhjf

Kyllingstad selger deler av IKM

Ståle Kyllingstad selger deler av IKM Gruppen til Hunter Group.
Hunter Group kunngjorde i ettermiddag at selskapet har inngått en kjøpsavtale med IKM Gruppen om direkte og indirekte kjøp av samtlige aksjer i både IKM Subsea Holding, IKM Subsea AS og IKM Technology.

Betydelig milepæl
Hunter Group betegner kjøpet som en «betydelig milepæl» fordi selskapet nå sikrer seg en av de fremste operatørene av fjernstyrte undervannsroboter, såkalte rov, på norsk sokkel.

Kontanter og aksjepost
Salget gir 250 millioner kroner i kontanter. I tillegg utstedes rundt 23,9 millioner nye aksjer til IKM, og det gis en rentefri selgerkreditt på over 55,4 millioner kroner, går det fram av børsmeldingen. Kreditten skal senere gjøres om til aksjer - til samme kurs som i en samtidig rettet emisjon.

Blir storaksjonær i Hunter Group
IKM Gruppen blir dermed en stor aksjonær i Hunter Group. Handelen gir en umiddelbar aksjepost på rundt 18,25 prosent som vil øke til 22,4 prosent når hele transaksjonen er gjennomført.

Etter planen skal salget være unnagjort i løpet av første kvartal i år.

IKM-eier Ståle Kyllingstad går også inn i Hunter Groups styre. Hunter Group, som investerer i oljeteknologi, var tidligere kjent under navnet Badger Explorer.

Les også: IKM Mekaniske og Halvorsen slås sammen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094