23948sdkhjf

Kontraktsløft for Helifuel

Helifuel har i det siste sikret seg flere lukrative kontrakter. Sånt gir optimisme - og flere ansettelser på Sveio.
Etter et krevende år 2016, peker pilene for tiden rett vei for Helifuel.

20 prosent høyere omsetning
- Vi har lagt bak oss et godt 2017, med en omsetningsøkning på 20 prosent fra året før. Året har også betydd flere nyansettelser. Det er veldig gledelig, sier daglig leder Jorunn Håvardsholm.

Leverer til Mad Dog
Én av kontraktene er en større leveranse til BP Mad Dog 2-prosjektet i USA.

BP Mad Dog fase 2 er en forlengelse av BPs største oljefunn i Mexicogulfen. Fase to innebærer en såkalt integrert semi-submersible som skal utstyres med et helikopterfyllesystem som er designet og produsert i Sveio.

Helikopterfyllesystemer
Helikopterfyllesystemet skal leveres i løpet av høsten og kjøpes inn av Samsung verftet i Korea. Prosjektet sikrer Helifuel jobb fram til sommeren.

Helifuel leverte på tampen av 2016 et tilsvarende prosjekt til Shell Appomattox. Selskapet har tidligere også levert til Shell Mars B. Begge til US Gulf of Mexico.

Oppdrag til Røkke-skip
I tillegg har Helifuel nylig sikret seg kontrakt på leveranse av helikopterfyllesystem til REV, det nye forskningsfartøyet til Kjell Inge Røkke/World Wildlife Fund (WWF). Det avanserte skipet skal bygges av verftskonsernet Vard.

- Selskapet har også flere andre leveranser på gang, og ordrereserven for 2018 er styrket, fremhever Jorunn Håvardsholm.

Snudde seg rundt
Hun understreker at Helifuel har jobbet aktivt for omstilling fra et fallende offshoremarked. Nå kommer nær halvparten av selskapets inntekter fra bransjer som offshorevind, cruise, yacht, forsvar og spesialfartøy.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08