23948sdkhjf

Bygger havfarm i Kina

Nordlaks skal bygge den første av to havfarmer ved et verft i Kina.
I starten av september i fjor fikk oppdrettsaktøren fra Stokmarknes tilsagn av Nærings- og Fiskeridepartementet om å kunne bygge to havfarmer.

Koster rundt to milliarder
Det vil koste Nordlaks rundt to milliarder kroner å få gjennomført prosjektet, ble det sagt da.

I går ble avtalen om bygging av den første farmen inngått, med det kinesiske verftet CIMC Raffles i Yantai som ligger i provinsen Shandong.

Verftet har spesialisert seg på konstruksjoner innen offshore og den maritime næringen og eier en av verdens største tørrdokker, med en lengde på 400 meter og en bredde på 120 meter.

Klar om to år
Den stasjonære Havfarmen, som er designet av NSK Ship Design, skal ligge i et havområde sør-vest for Hadseløya i Nordland, som hittil har vært umulig å utnytte til havbruk, skriver Fiskeribladet.

Planen er at den skal være klar til bruk i løpet av våren 2020.

Gode løsninger - og pris
- Vi så tidlig at dette verftet har en enorm kompetanse og erfaring. Vi ser frem til å kunne dra det inn i prosjektet. Når de i tillegg leverer gode løsninger på byggeprosess, levering og ikke minst pris, så vant de fram i konkurransen mot 15 andre verft fra hele verden, skriver Inge Berg, gründer og konsernsjef i Nordlaks, på selskapets nettsider.

Les også: Får bygge to havfarmerKommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094