23948sdkhjf

Én milliard til næringslivet

130 bedrifter får til sammen over én milliard kroner til forskning. Mange av dem fra industrien og havbruket.
Totalt er det blitt delt ut 1.074 millioner kroner, og de siste prosjektene fikk tildelinger denne uken. Bedriftene er spredt fra Mandal i sør til Tromsø i nord.

Biomar og Aquaservice
Innen havbruksnæringen har for eksempel bedrifter som Biomar, Aqua Gen og Salmobreed fått støtte. Og disse: DNV GL, Optimeering, Safepath, Strukturplast, Sealab, Nærøysund Aquaservice, Maritime Robotics og Lerow - blant annet.

Den komplette listen finnes på slutten av artikkelen.

Rolls-Royce og Hexagon Ragasco
På industrisiden gikk forskningspenger til flere selskap i Kongsberggruppen, Aker Solutions, Rolls-Royce, Umoe, Hydro Aluminium, Hexagon Ragasco, Brunvoll og Westad Industri. Listen er som nevnt lang.

Sammen med forskningsrådet
Pengene til prosjektene er et spleiselag mellom flere departementer. Forskningsrådet sørger for at prosjektene holder høy kvalitet. Bare de beste prosjektene får midler, heter det på regjeringens nettsider.

Satser på digitalisering
Hos mange av prosjektene, som har fått penger, handler det om digitalisering. Det er bedriftene selv som søker og som eier prosjektene. De delfinansierer også forskningen.

Økt innovasjon
– Dette er en viktig investering som vil skape flere private arbeidsplasser og øke innovasjonstakten i næringslivet. Digitaliseringen er i full gang, og det er bra at så mange bedrifter bruker denne utviklingen til sin fordel, skriver næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Her kan du lese hele listen.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094