23948sdkhjf

Nammo nær «rom-avtale» - se videoen!

Det franske rombyrået CNES er i samtaler med Nammo og Norsk romsenter om grønn motorteknologi til den gjenbrukbare testraketten Callisto.
Den norsk-utviklede grønne rakett-teknologien har vekket interessen til det franske rombyrået CNES. En avtale skal være like rundt hjørnet, melder E24. Avgjørelsen tas før juni.

Bygges neste år
Callisto-raketten er et samarbeid mellom Frankrike, Tyskland og Japan, opplyser sjefen for rakettdirektoratet til CNES, Jean-Marc Astorg. Raketten skal trolig bygges i starten av neste år.

Kan brukes på nytt
Rakettmotoren fra statseide Nammo skal sørge for at Europas fremtidige romraketter skal kunne snu i rommet, lande og brukes på nytt - på lik linje med rakettene til SpaceX.

Billig og miljøvennlig
– Ved å bruke hydrogenperoksid som drivstoff, istedenfor hydrazin, slipper CNES å utsette personalet sitt for giftige væsker og avgasser, noe som er særlig aktuelt på en gjenbrukbar rakett som skal ned igjen på jorden. Dette er både billig og grønn romteknologi for fremtiden, forklarer Nammos romfartsdirektør Onno Verberne for nettstedet.

Økt omsetning på sikt
Selv om Callisto er en liten testrakett, kan en avtale med CNES gi Nammo økt omsetning på sikt. Særlig hvis selskapet klarer å posisjonere seg som en «hoffleverandør» for grønn raketteknologi i Europa, sier Geir Hovmork, nestleder og avdelingsdirektør for industri ved Norsk Romsenter, til E24.

Også aktuell for andre
– Dette kan definitivt gi penger i kassen på sikt. Den grønne teknologien til Nammo er ikke aktuell bare for Callisto, men også for raketten Vega C og Vega E i årene som kommer, mener han.

Se videoen av testforsøkene!





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.124