23948sdkhjf

Solide tall fra Kongsberg

Kongsberg Gruppen hadde et resultat før skatt på 266 millioner kroner i fjorårets siste kvartal. Omtrent på nivå med året før, selv om omsetningen falt noe.
Omsetningen i fjerde kvartal i fjor var på 3,757 milliarder kroner - mot 3,952 milliarder kroner i samme periode året før.

Svakt offshoremarked
Kongsberg Gruppen skriver i forbindelse med rapporten at inntektsfallet i hovedsak er knyttet til Kongsberg Maritime og et svakt offshoremarked.

Resultatet før skatt falt med marginale 3 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 299 millioner kroner for perioden, en oppgang fra 188 millioner kroner, viser konsernets kvartals- og foreløpige årstall som ble presentert i dag.

Styrker lønnsomheten
– Inntektene for både kvartalet og året er lavere, men trenden med styrket lønnsomhet fortsetter. Vi har de siste to årene gjennomført betydelige organisasjonsjusteringer og kapasitetstilpasninger. Utviklingen i fjerde kvartal og andre halvår som helhet viser at tiltakene begynner å gi positive effekter, skrev konsernsjef Geir Håøy i en børsmelding.

Styret i Kongsberg Gruppen foreslår et utbytte på 3,75 kroner per aksje for regnskapsåret 2017.

I dag meldte konsernet også at Kongsberg Defence & Aerospace har mottatt to ordre med en totalverdi på 320 millioner kroner for leveranser til F-35-programmet.

Kongsberg Gruppens resultat i korte trekk
Nøkkeltall fra Kongsberg Gruppens resultat for fjerde kvartal i fjor. Tallene for fjerde kvartal 2016 i parentes.

* Driftsinntekter: 3.757 millioner kroner (3.952 millioner kroner)
* Driftsresultat: 299 millioner kroner (188 millioner kroner)
* Resultat før skatt: 266 millioner kroner (269 millioner kroner)

Her kan du lese mer om regnskapet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203