23948sdkhjf

«Spesialoppdrag» til Kværner Stord

Kværner på Stord er tildelt kontrakter for resirkulering av to plattformer.
Det er selskapet Allseas som er oppdragsgiver for resirkulering av plattformdekket og brua til den 36 år gamle Valhall QP-plattformen.

Valhall QP for Aker BP…
Allseas fjerner installasjonen for Aker BP i løpet av 2019, skriver det norske oljeselskapet på sine nettsider. Strukturene vil tas fra hverandre i løpet av vinteren 2019 og våren 2020.

… og Varg A for Saipem
Kværner har også signert en kontrakt med Saipem UK for gjenvinning av Varg A-plattformen. Denne installasjonen ble opprinnelig levert av Kværner sitt verft i Verdal i 1997.

Plattformdekk, mono-tårn, påler og diverse tilbehør vil bli levert til Kværners deponeringsanlegg på Stord allerede i sommer.

«I løpet av det siste året har vi sikret flere kontrakter for gjenvinning av nedstengte olje- og gassanlegg. Med et økende antall offshore-installasjoner som når slutten av produksjonen, er avtalene med Allseas og Saipem for fjerning og gjenvinning strategisk viktige for oss», skriver Guro Høyaas Løken i Kværner.

Tar seg av utrangerte plattformer
Kværner Stord har spesialisert seg på miljøvennlig avhending av gamle oljeplattformer og har høyt fokus på gjenbruk og gjenvinning av komponenter og materialer fra utrangerte offshore-plattformer og subsea-anlegg, skriver selskapet på sine nettsider.

Vil ha mer av det
Det finnes et stort antall slike installasjoner på norsk sokkel og et enda større antall i resten av Nordsjøen. Kværner har som mål å øke virksomheten med å fjerne og avhende utrangerte offshore-anlegg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078