23948sdkhjf

Bergen Group-avtale med danske Bladena

Bergen Group AAK og danske Bladena ApS har inngått en samarbeidsavtale om fremtidige oppdrag i vindkraftmarkedet.
Målsettingen er å styrke både konkurransekraft og markedsposisjon i et økende marked for vedlikehold og levetidsforlengelse av vindkraft-installasjoner.

Samarbeid om leveranser
Avtalen åpner også for et samarbeid om leveranser til nye installasjoner, både onshore og offshore, skriver Bergen Group-konsernet i en børsmelding i dag.

Torgeir Nærø, konsernsjef i Bergen Group ASA og administrerende direktør i datterselskapet Bergen Group AAK, ser på samarbeidsavtalen som «et viktig operasjonelt og strategisk tiltak for å forsterke selskapets posisjon inn mot vindkraft-industrien».

Fått fotfeste og satser hardere
- Vi har de siste årene fått fotfeste i vindkraft-segmentet - gjennom ulike service- og rammeavtaler med både nasjonale og internasjonale aktører. Nå forsterker vi denne satsingen ytterligere med å få på plass en samarbeidsavtale med internasjonalt anerkjente Bladena ApS Danmark.

Lang erfaring innen vedlikehold
Konsernsjefen peker på at Bergen Group AAK har lang erfaring med å utføre ulike typer service- og vedlikeholdsoperasjoner under svært utfordrende forhold - både i høyden og på installasjoner med krevende tilgang.

Danske Bladena ApS har på sin side en sterk posisjon som leverandør av dynamiske analyser om belastninger og kompenserende tiltak for turbinblader.

Kompenserende tiltak inkluderer mekaniske komponenter som korrigerer, forsterker og forlenger bladenes levetid. I tillegg vil disse løsningene øke kraftproduksjonen per turbin.

Fakta om Bladena
Bladena ApS har sitt hovedkontor i Roskilde i Danmark og er en etablert produkt- og serviceaktør for turbinblader for det europeiske og amerikanske vindkraft-markedet.

Selskapets teknologiplattform stammer fra mer enn ti års forsknings- og utviklingsarbeid ved DTU-Risøe i Danmark. Blant annet resulterte dette arbeidet i sju patenter som ble overtatt av Bladena da det ble lansert som en spin-out fra DTU i 2011.


Fakta om Bergen Group AAK
Bergen Group AAK er et heleid datterselskap av det børsnoterte konsernet Bergen Group ASA . Selskapet er «ekspert» på tilkomstteknikk knyttet til vedlikeholds- og modifikasjonsarbeider med krevende tilkomst og arbeid i høyden.

Bergen Group AAK har i dag oppdrag som blant annet inkluderer arbeid på ulike olje- og gassinstallasjoner, vindparker, vei- broanlegg og annen infrastruktur. Selskapet har rundt 60 ansatte, og hovedkontoret er plassert på Straume på Sotra.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125