23948sdkhjf

«Staatsrådens» fremtid sikret

Både mannskapet og stiftelsen bak historiske Statsraad Lehmkuhl kunne puste lettet ut. Sjøkrigsskolen skal fortsatt bruke seilskuta i opplæringen av sine kadetter.
I går kom gladmeldingen som løftet stemningen både om bord i seilskuten og i stiftelsen som driver den over 100 år gamle båten.

Jubel og klappsalver
Sjefen for Forsvarets høgskole, kontreadmiral Louise Dedichen, møtte fram for selv å fortelle det glade budskapet - til jubel og klappsalver fra mannskap, skriver Bergens Tidende.

– Jeg har gledet meg til å komme hit for å fortelle at Sjøkrigsskolen vil fortsette med å sende sine kadetter om bord i seilskipet for en årlig tre-måneders opplæringstur.

Omorganiserer utdanningen
Metal Supply skrev i slutten av november i fjor at Sjøforsvaret holder på å omorganisere utdanningen. Dersom Sjøkrigsskolen hadde sluttet å bruke seilskuta i opplæringen av sine offiserskadetter, hadde det trolig «spøkt» for kontrakten med stiftelsen som driver «Statsraaden». Og da kunne det ha gått mot oppsigelser.

Avtalen fra 2002 står for en tredjedel av stiftelsens inntekter.

Den 103 år gamle skuten er en av de få tre-mastede barkriggete skipene som fremdeles opererer aktivt, både som skoleskip og i ulike andre sammenhenger.

Oppgraderes for 20 millioner kroner
Bergen Group Services oppgraderer og vedlikeholder for tiden det «ærverdige» skipet. Oppgraderingen skjer i forbindelse med den såkalte 10-års-klassingen av det historiske seilskipet og koster rundt 20 millioner kroner.

Tegnet rammeavtale
Bergen Group Services har også tegnet en femårig rammeavtale med stiftelsen Statsraad Lehmkuhl om fremtidig vedlikehold og oppgraderinger av det historiske skipet.

Avtalen inneholder dessuten opsjoner for kontraktsforlengelse med inntil fire år (to ganger to år).


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078