23948sdkhjf

Storkontrakt til Subsea 7

Subsea 7 skal legge rørledninger på Johan Castberg-feltet. Anslått verdi av Statoil-kontrakten: mellom 390 millioner og drøye 1,2 milliarder kroner.
Det renner for tiden inn milliardkontrakter hos Subsea 7. I midten av desember i fjor fikk oljeserviceselskapet tildelt hele tre milliardkontrakter av Aker BP.

53 km med rørledninger
Og i en børsmelding i ettermiddag kunngjorde serviceselskapet at det har fått i oppdrag å designe, produsere og installere totalt 53 kilometer med avstivede rørledninger på Johan Castberg-feltet i Barentshavet.

På sine nettsider skriver Subsea 7 at kontrakten er verdt mellom 50 og 150 millioner dollar, altså mellom 390 millioner og 1,2 milliarder kroner.

Produseres på Vigra
Subsea 7 skriver videre at prosjekt- og ingeniørarbeidet begynner umiddelbart i Stavanger. Rørledningene skal produseres på Subsea 7s anlegg på Vigra utenfor Ålesund. Installasjonen i Barentshavet skal etter planen skje i løpet av 2020.

– Vi er fornøyd med å ha blitt tildelt dette nøkkelprosjektet av Statoil, og å være en del av den videre utviklingen av olje- og gassinfrastrukturen i Barentshavet ved å levere regionalt innhold i Nord-Norge, poengterer Phil Simmons, regiondirektør for Nordsjøen og Canada i Subsea 7.

Produksjonsstarten på Johan Castberg-feltet er satt til 2022. Feltet ligger 240 kilometer utenfor Hammerfest.

Les også: Subsea 7 gjør rent bord





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078