23948sdkhjf

Anker frifinnelsen

Økokrim har bestemt seg for å anke frifinnelsen av næringslivstoppen Ola Rollén.
Rollén, som er sjef i det svenske teknologiselskapet Hexagon, ble i Oslo tingrett frikjent for ulovlig innsidehandel tidligere denne måneden. Økokrim vil anke dommen til lagmannsretten.

Uenig i rettens vurdering
- Påtalemyndigheten er uenig i rettens vurdering av bevisene i saken og i hvordan domstolen har vurdert de rettslige spørsmålene saken reiser. Økokrim anker derfor dommen, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.

Økokrim startet etterforsking på bakgrunn av en anmeldelse fra Finanstilsynet. I forkant av dette hadde Oslo Børs varslet Finanstilsynet om mistenkelige handler i Next Biometrics Group ASA.

I dommen fra Oslo tingrett 10. januar i år ble Rollén frifunnet for innsidehandel ettersom tingretten mente at han ikke hadde innsideinformasjon da han i oktober 2015 på vegne av investeringsselskapet Greenbridge kjøpte aksjer i det norske børsnoterte selskapet.

Bør avvise saken
Rollén og hans advokater vil på sin side argumentere sterkt for at anken bør avvises av lagmannsretten, opplyser advokat Christian Hjort.

Advokatene Christian B. Hjort og Knut Bergo uttaler i en pressemelding at de er overrasket over Økokrims beslutning.

«I tingrettens meget klare dom ble Rollén gitt medhold på alle punkter», heter det i uttalelsen.

Rollén og hans advokater har ennå ikke mottatt noen nærmere begrunnelse for anken, men vil i tilsvaret argumentere sterkt for at lagmannsretten bør avvise den.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078