23948sdkhjf

Leverte Nord-Amerikas lengste sjøkabel

Nexans har levert Nord-Amerikas lengste undersjøiske kabel som skal gi Øst-Canada renere energi.
I forbindelse med Maritime Link-prosjektet har Nexans produsert og installert en ny undersjøisk kabelforbindelse. Den består av to 200 kV masseimpregnerte HVDC-kabler (høyspent likestrøm).

Knytter Canada til USA
«Maritime Link» forbinder Newfoundland og Labrador med Nova Scotia og andre energimarkeder i Canada og Nordøst-Amerika og vil transportere opptil 500 MW med fornybar energi til regionen.

Prosjektet gjennomføres i regi av NSP Maritime Link Inc. (NSPML), et datterselskap av Emera Inc. Det begynte i 2011 og skal ifølge planen settes i drift i løpet av januar i år.

Satser på fornybar energi
Canada er i dag det fjerde største landet i verden til å ta i bruk ren energi. To tredeler av landets elektrisitet produseres av fornybare ressurser.
For å bidra til å oppfylle de canadiske myndighetenes krav om 50 prosent reduksjon av kullutslippene innen 2030 og Nova Scotia-reguleringenes krav om at 40 prosent av energien skal være fornybar innen 2020, har Nexans installert Nord-Amerikas lengste undersjøiske kabel.

Produsert i Halden og Japan
Leveringen var resultatet av nesten fire års prosjekteringsarbeid og produksjonen av de to undersjøiske HVDC-kablene og landkabler på Nexans’ fabrikker i Halden og Futtsu, Japan. Hver kabel er 170 kilometer lang og veier rundt 5.500 tonn.

Installasjon på ni måneder
Installasjonsarbeidet i Cabot Strait startet i slutten av april i fjor. De undersjøiske kablene ble lagt på en dybde på rundt 470 meter og beskyttet på havbunnen. De endelige høyspenningstestene ble utført på forbindelsen i september i fjor.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094