23948sdkhjf

GS-Hydro blir til Otto Olsen

Arbeidet med å få GS-Hydro på beina igjen, er i gang. I løpet av våren blir selskapet en del av Otto Olsens virksomhet.
I starten av januar kjøpte Otto Olsen AS i Lillestrøm samtlige aksjer i GS-Hydro på Frogner (Akershus), etter at dets finske moderselskap GS-Hydro Oy hadde begjært seg selv konkurs tre måneder tidligere. Dermed ble 56 arbeidsplasser reddet.

Ville kun kjøpe norske GS-Hydro
Otto Olsen (OO) tok tidlig kontakt med bobestyreren og meldte sin interesse for den norske bedriften, men den ville, til å begynne med, bare selge konkursmassen samlet under ett.

- Men vi var kun interessert i den norske delen, forteller Kjetil Høgbakken, administrerende direktør i Otto Olsen, i et intervju med Metal Supply.

Etter hvert gikk bobestyreren imidlertid med på å dele opp konkursmassen. Ved årsskiftet var det klart at Otto Olsen kunne overta GS-Hydro på Frogner.

Riktignok fungerte GS-Hydro under bobehandlingen, men i og med at bobestyreren hadde lagt beslag på verdiene, ble likviditetssituasjonen krevende og leveringsgraden til kundene stadig dårligere.

Normal drift – så fort som mulig
Otto Olsen er derfor opptatt av å bygge opp lagrene igjen for å normalisere driften, sier Kjetil Høgbakken.

- Akkurat nå jobber vi med å skaffe oss en totaloversikt og ser på hvilke endringer som må til for å skape lønnsom drift.

GS-Hydro Norge hadde flere kontorer ulike steder i landet. Det er blant annet denne strukturen Otto Olsen nå vil se nærmere på, sier Høgbakken

Fusjoneres inn
Faktum er i alle fall at GS-Hydro ikke blir et datterselskap av Otto Olsen, men at det integreres i den regulære driften til Lillestrøm-bedriften, forteller Høgbakken videre. GS-Hydros direktør Ivar Rogneflåten fratrer sin stilling 30. juni i år.

Høgbakken er overbevist om at GS-Hydro er et «godt kjøp», men at selskapet har mye å ta tak i for å gjenskape en akseptabel servicegrad og en sunn, lønnsom drift.

- En del av produktene har lange leveringstider, men vi ser på alternative løsninger for å løse dette så raskt som mulig. Ja, jeg er sikker på at vi får skikk på dette, sier han til Metal Supply.

Les også: 55 jobber i fare hos GS-Hydro


Fakta om Otto Olsen AS
Otto Olsen Holding er morselskapet til Otto Olsen AS. Familiebedriften på Lillestrøm er over 150 år gammel. I fjor hadde den en omsetning på 285 millioner, en økning på 16 millioner fra året før.

Siden 1993 har holdingsselskapet kjøpt nesten 20 bedrifter og eier i tillegg store aksjeposter i 15 andre.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078