23948sdkhjf

Inngår samarbeid om missiler

Snart to år etter at Kongsberg Gruppen kjøpte nesten halvparten av finske Patria, har de to forsvarsselskapene funnet sammen i et utviklingsprosjekt.
Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) og Patria er nemlig blitt enige om å etablere et felles kompetansesenter for missilsystemer i Finland, skriver Teknisk Ukeblad (TU).

– Nå realiserer vi en del av det vi satte oss fore i forbindelse med innkjøpet i 2016. Vi er komplementære selskaper, der Patria for eksempel er veldig gode på vedlikehold. Kongsberg tilfører teknologi og kompetanse som passer bra for å lage missilsystemløsninger, forteller Eirik Lie, direktør i Kongsberg Defence & Aerospace, til bladet.

Avansert missilteknologi
Lie forteller videre at det nye samarbeidet handler om jobbe sammen på avanserte missilteknologiområder, samt konkret utvikling av digitaliseringsløsninger, særlig på kommando og kontroll-plattformer for missilsystemer.

– Vi skal jobbe sammen om å forfølge markedsmuligheter og øke nedslagsfeltet internasjonalt, uten at jeg kan si noe om konkrete områder eller land, sier Eirik Lie til Teknisk Ukeblad.

Tett samarbeid fra før
Kongsberg og Patria har allerede samarbeidet i en årrekke. Eksempler på dette er luftvernsystemet Nasams («Norwegian Advanced Surface to Air Missile System») der Patria er en del av underleverandørkjeden - og fjernstyrte våpenstasjoner der norske Protector RWS brukes på kjøretøy fra Patria.

Fersk milliardkontrakt
Det er bare to uker siden at Metal Supply meldte om milliardkontrakten som finsk-norske Patria sikret seg hos det finske forsvaret.


Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126