23948sdkhjf

Lyser ut nye oljelisenser

Dagen etter at den blå-grønne regjeringen sa nei til oljeboring i Lofoten, lyste olje- og energiministeren ut en ny lisensrunde for Barents- og Norskehavet.
Under regjeringsforhandlingene fikk Venstre de to andre partiene, Høyre og Frp, med på å skjerme områdene rundt Lofoten, Vesterålen og Senja fra en konsekvensutredning fram til 2021. En slik utredning må være på plass før utdeling av lisenser til oljeleting kan skje.

103 nye blokker
Den nye konsesjonsrunden, TFO-2018, gjelder hele 103 nye blokker som lyses ut for oljeleting – 47 i Norskehavet og 56 i Barentshavet. Høringsfristen er satt til 28. februar. Hvor stor den endelige runden blir, vil først bli kjent når TFO-2018-runden lyses ut offisielt.

I tillegg til pågående konsesjonsrunde
TFO står for «Tildeling i forhåndsdefinerte områder» og er del av de årlige lisensrundene om blokker i allerede åpnede og såkalt modne områder. Men i likhet med i fjor utvides altså TFO-området med nye blokker. I tillegg pågår den 24. konsesjonsrunden, der helt nye leteområder blir åpnet.

– Aggressiv oljepolitikk
Reaksjonen på utlysningen lot ikke vente på seg.

– Regjeringen har det åpenbart veldig travelt med å legge til rette for sin aggressive oljepolitikk, sier Silje Ask Lundberg, leder av Naturvernforbundet.

SV mener at regjeringen tar Norge baklengs inn i framtiden og bevisst styrer mot økte utslipp av klimagasser.

– Regjeringen burde i stedet satset på et næringsliv som har framtiden foran seg og som bidrar til å kutte utslipp, poengterte SVs Lars Haltbrekken, tidligere leder av Naturvernforbundet.









Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079