23948sdkhjf

Riggbransjen foran et tøft år

18 borerigger og 130 offshorefartøy ligger i opplag. Rederiforbundet venter at 2018 blir nok et tøft år.
– Vi ser enkelte lyspunkt i næringen, men vi kan ikke friskmelde oss. Det vil fortsatt være svært krevende i 2018, både for rigg og offshore. Ratene er fortsatt lave og aktiviteten må ytterligere opp, sier administrerende direktør Harald Solberg i Rederiforbundet til Stavanger Aftenblad.

Færre, men for mange i opplag
Ifølge Rederiforbundet ligger 18 borerigger i opplag i januar. Dette er sju færre enn i januar i 2017. Når det gjelder offshorefartøy, er situasjonen fortsatt krevende, med 130 skip i opplag mot nesten 160 skip i januar i fjor.

I dag kostet nordsjøoljen rett over 69 dollar fatet.

Ser tegn til økt aktivitet
Riggbransjen pleier å være en god indikator på hvordan det går i oljebransjen og for hvor lista for forventninger legges framover, skriver Aftenbladet.

– Markedet vil fortsatt være krevende, men heldigvis ser vi økt aktivitet. I løpet av første del av 2018 er det planlagt at fire nye rigger kommer i arbeid på sokkelen. Dette er en bedring fra året før, sier Solberg.

Da vil det være 24 rigger i drift på norsk sokkel.

Over 6.000 stillinger
Rederiforbundet anslår at 18 rigger i opplag betyr mellom 6.300 og 6.800 ledige stillinger, i tillegg til dem hos underleverandører.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078