23948sdkhjf

Sten Ivar Bye inn i Preem-ledelsen

Sten Ivar Bye blir del av konsernledelsen i svenske Preem.
Preem har ansatt Sten Ivar Bye som ny daglig leder for de fire forretningsområdene vareforsyning, raffinering, marked/salg og bærekraftig utvikling (inkludert helse, miljø og sikkerhet) og forretningsutvikling.

Bye kommer fra Exxon Mobil hvor han har vært ansvarlig for forretningsutvikling og strategi for nye markeder i Europa, Midt Østen og Asia. Han har 25 års erfaring fra energibransjen og begynte i stillingen rett etter årsskiftet.

Den andre nordmannen
Stein Ivar Bye er den andre nordmannen i Preems konsernledelse og kommer til å rapportere til administrerende direktør Petter Holland.

- Ansettelsen av Bye gjør at vi forsterker vårt operative fokus og styrker vår stilling som en ledende aktør i omstillingen mot et mer bærekraftig samfunn, understreker Holland i en pressemelding.

Fakta om svenske Preem
Preem er Sveriges største drivstoffselskap. Det eier to raffinerier i Göteborg og Lysekil som har en samlet raffineringskapasitet på over 18 millioner kubikkmeter råolje hvert år.

Preem forsyner over halvparten av Sveriges industribedrifter og en tredjedel av de mindre bedriftene med fyrings- og energiprodukter. Rundt to tredjedeler av produksjonen blir eksportert.

Selskapet har et landsdekkende servicenettverk av nesten 600 bensinstasjoner for privat og kommersiell trafikk.
Rundt 1.400 ansatte arbeider for Preem AB hvorav 950 ved raffineriene. I 2016 hadde Preem en omsetning på 56 milliarder svenske kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078