23948sdkhjf

Varsler pålegg etter dødsulykke

Petroleumstilsynet har varslet Maersk Drilling om pålegg etter å ha gransket dødsulykken i desember.
Ulykken som skjedde 7. desember i fjor om bord på boreriggen Maersk Interceptor, førte til at én person falt i sjøen og omkom, mens en annen ble alvorlig skadet.

«Alvorlige mangler»
I en melding fra Petroleumstilsynet i dag heter det at granskningen har avdekket «alvorlige mangler ved systemer og prosesser for materialhåndtering» om bord i riggen, som befinner seg på Tambarfeltet i Nordsjøen.

Riggselskapet Maersk Drilling Norge i Stavanger ble varslet pålegg om å gjennomgå sine systemer for oppfølging og bruk av løst løfteutstyr på alle innretninger i bruk på norsk sokkel. Det dreier seg blant annet om egenkontroll, opplæring av personell og erfaringsoverføring ved bruk av slikt utstyr.

Må gjennomgå alle operasjoner
Selskapet må også «systematisk kartlegge og gjennomgå alle operasjoner i forbindelse med materialhåndteringsprosessen for installasjon av råvannspumper på alle innretninger i bruk på norsk sokkel, identifisere risikoer og gjennomføre nødvendige tiltak.»

Maersk Drilling Norge har fått frist til 28. februar med å etterleve pålegget. Innen 11. januar skal selskapet presentere en plan for Petroleumstilsynet om hvordan det har tenkt å imøtekomme pålegget.

Her kan du lese brevet til Maersk Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094