23948sdkhjf

Dumpet 15 tonn død laks i havet

Oppdrettsselskapet Bremnes Seashore og dykkerselskapet AD Offshore er bøtelagt for å ha dumpet 15 tonn død laks i havet.
I tillegg er to daværende sjefer i selskapene bøtelagt. Dykkeren som skar opp noetene ved oppdrettsanlegget i Bømlo kommune, fikk også bot. Han var den siste som godtok straffen da han før jul aksepterte en bot på 5.000 kroner, skriver Bergens Tidende.

– En bevisst handling
– Dette var en bevisst handling. Det er uvanlig at man ser en handling bli utført med så åpenbart forsett, kommenterer politiadvokat Hallvard Gardshol Bjørndal i Sørvest politidistrikt.

– Her hadde man valgt enkleste løsning. Klippe opp noten og tømme den døde fisken ut i sjøen, påpeker Bjørndal.

Hendelsen skjedde våren 2014, men først nå er saken avsluttet fra politiets side.

300.000 kroner hver
De to selskapene ble bøtelagt med 300.000 kroner hver. I tillegg fikk avdelingslederen i Bremnes Seashore en bot på 20.000 kroner. En leder i daværende AD Offshore må betale 15.000 kroner.

Syk fisk utgjorde smittefare
Politiet er opptatt av at fisken som ble dumpet var syk, og at det dermed var en potensiell smittefare.

Det var Mattilsynet som anmeldte saken til politiet. Bremnes Seashore hadde da selv meldt fra om en såkalt uønsket hendelse.

Grov miljøsak
Seksjonsleder Arne Oftedal i Mattilsynet sier at saken ble betraktet som en såpass grov miljøsak at den ble politianmeldt. Handlingen innebar både forurensning av sjøen og fare for smittespredning.

Har betalt bøtene
Daglig leder Einar Eide i Bremnes Seashore sier de for lengst har akseptert og betalt bøtene. Hendelsen skjedde før Eide overtok som leder i selskapet.

– Vi har beklaget det som skjedde. Verken før eller siden har vi hatt en ledelse som har åpnet for slike handlinger. Vi har sikret våre rutiner, og er relativt trygge på at dette aldri vil skje igjen, sier Eide til NTB.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078