23948sdkhjf

LoVe-avtale til 33 millioner

Havforskningsinstituttet har inngått kontrakt med Hafsfjord-selskapet IMARI om utvidelse av havobservatoriet utenfor Vesterålen. Den har en verdi på 33 millioner kroner.
Million-avtalen gjelder leveranse og installasjon av plattformer til det havobservatoriet, det såkalte LoVe-prosjektet. LoVe står for Lofoten-Vesterålen Cabled Observatory. Kontrakten inkluderer også det tyske teknologiselskapet Develogic.

Ekkolodd-observasjoner
Prosjektet startet i 2013 med at Statoil og Havforskningsinstituttet i Bergen plasserte ut den første observasjonsplattformen, eller noden, på et korallrev ved Hovden utenfor Bø i Vesterålen. Kontinuerlige strømmålinger og ekkolodd-observasjoner av hele vannsøylen og bilder av korallene sendes fra denne plattformen via kabel inn til land og er tilgjengelig direkte på internett.

60 forskningsmillioner
I 2015 bidro Forskningsrådet med 60 millioner kroner og gjorde med dette en utvidelse av havobservatoriet mulig.

Da ble det blant annet installert flere observasjonsplattformer som overvåker den relativt smale kontinentalsokkelen i dette området, helt ned til 2.000 meters dyp, skriver instituttet på sine nettsider.

En rekke ulike aktører er med i forskningsprosjektet: Statoil, Aker BP, CMR, UiB, FFI, Sintef, Uni Research, UiT, Nansen-senteret og Norges Fiskarlag – og altså Havforskningsinstituttet som hovedansvarlig og prosjektleder.

Kabler fra Subsea 7
I løpet av våren og tidlig sommer skal den første delen av utvidelsen settes ut. Dette er kabler og undervannsfordelingsenheter som leveres av Subsea 7 Norway.


Her kan du lese mer om LoVe-prosjektet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093