23948sdkhjf

Stopper bygging av spesialskip

Island Offshore på Ulsteinvik skal si opp kontrakten med et japansk verft om bygging av et spesialskip.
Island Offshore offentliggjorde i romjulen at datterselskapet Island Navigator I KS er blitt enige med Kawasaki Heavy Industries om å kansellere kontrakten om å bygge topphullboringsfartøyet Island Navigator.

Avvikles i januar
Kontrakten avsluttes i løpet av januar, under forutsetning av at bankene som skulle stå for finansieringen av skipet, er enige, skriver Island Offshore i en pressemelding.

Økte kostnader
Som årsaker til termineringen oppgis at det japanske verftet møtte store utfordringer med engineeringen av skipet, og at materialkostnadene har steget kraftig siden kontrakten ble inngått i starten av 2014.

På bakgrunn av dette, den pågående omstruktureringen av Island Offshore-gruppen og usikkerheten i offshoreindustrien de to siste årene, ble Ulsteinvik-rederiet enige med verftet om å avslutte byggekontrakten, heter det videre.

– Island Navigator ville blitt et fantastisk fartøy, men vi velger nå å videreutvikle eksisterende LWI-fartøy som fremdeles er de fremste og mest moderne i sin nisje, understreker Håvard Ulstein, administrerende direktør i Island Offshore Management AS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109