23948sdkhjf

Kontraktsdryss for Westcon

Det må godt gjøres å sikre seg kontrakter til nesten 100 millioner i løpet av en desember. Westcon Power & Automation greide det.
Det er ingen tvil om at Ølen-selskapet har hatt en travel kontraktshøst og fått mange hyggelige beskjeder - slik direktør Geir Odland uttrykker det.

Tre storkontrakter
Det ble tre omfattende oppdrag for datterselskapet til Westcon Group:

  • Leveranse av kraftsystem på ferjen Ytterøyningen og de to tilhørende ladeanlegg som skal brukes av rederiet Norled på strekningen Fjellberg-Bjoa-Sydnes.
  • Leveranse av kraftsystem
  • Leveranse av fire landstrømanlegg

- Kontraktene har en totalverdi på nærmere 100 millioner kroner. I tillegg er vi i dialog om større oppdrag om elektrifisering av skip, rigg og tilhørende ladeanlegg med flere ferje-, offshore- og riggrederier, understreker Odland.

Elektrifisering av skip
Westcon Power & Automation har gjennom mange år systematisk posisjonert seg mot markedet for elektrifisering av skip og rigger. Gjennombruddet kom ved årsskiftet 2015/16 da selskapet sikret seg kontrakten om levering av batteriløsning til Eidesvik-skipet Viking Energy.

- Da vi i sommer også fikk kontrakt med Brødrene Aa om å levere kraftsystemet til den helelektriske passasjer-katamaranen Future of the Fjords, fikk vi nok et bevis på at satsingen var riktig, mener Odland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078