23948sdkhjf

Norsk Gjenvinning selges

Norsk Gjenvinning får nye eiere. Svenske Summa Equity Fund I overtar før påske neste år.
Summa Equity Fund I (Summa) inngikk i går en avtale om å kjøpe Norsk Gjenvinning-konsernet fra Altor Fund III (Altor). Transaksjonen er avhengig av myndighetene godkjenner den.

Det forventes at salget gjennomføres i løpet av første kvartal neste år.

Landets største
Norsk Gjenvinning-konsernet er Norges største og ledende gjenvinningsselskap, med rundt 1.200 ansatte og en årlig omsetning på i overkant av 4 milliarder kroner. Selskapet har siden 2011 hatt Altor som hovedeier, og har siden det styrket sin posisjon som ledende aktør innen gjenvinning, globalt salg av resirkulerte råvarer og industrielle løsninger for sirkulær økonomi.

Entusiastiske
- Vi er svært entusiastiske over å få Summa inn som ny eier. Norsk Gjenvinning er inne i en spennende fase med fokus på industrialisering, innovasjon og nordisk vekst. Vi har stor tro på at Summa kan bidra positivt til vår videre utvikling, skriver Erik Osmundsen, konsernsjef i Norsk Gjenvinning, i en pressemelding.

Summa Equity er et oppkjøpsfond som fokuserer på investeringer i selskaper i Norden som vokser på sterke megatrender og som tilbyr løsninger på utfordringer innen ressursknapphet, energieffektivitet, demografiske endringer og digitalisering.

Fortid i Norsk Gjenvinning
Managing Partner i Summa Equity, Reynir Indahl, har god kjennskap til bransjen, understreker Osmundsen. Summa eier allerede det svenske gjenvinningsselskapet Sortera. Indahl har tidligere vært styreleder i Norsk Gjenvinning.

- Selskapet viser at bærekraft og lønnsomhet kan kombineres. Jeg er spesielt imponert over at Norsk Gjenvinning i år kom på Ipsos` topp-20-liste over selskap i Norge med best omdømme. Det er utrolig sterkt for et industrielt selskap. Vi ser frem til å være med å utvikle Norsk Gjenvinning videre, poengterer Indahl.

Norsk styreleder
Norsk Gjenvinnings styreleder Ole Enger har bakgrunn fra Norsk Hydro, Elkem, Sapa og REC. Han har vært en viktig bidragsyter til arbeidet med driftsforbedringer i konsernet. Enger blir med videre som styreleder når Summa tar over eierskapet av konsernet.


Om Norsk Gjenvinning-konsernet
Norsk Gjenvinning ble etablert i 1926 og er i dag markedslederen i det norske gjenvinningsmarkedet. Konsernet samler årlig inn rundt 1,8 millioner tonn avfall fra næringslivet og produserer resirkulerte råvarer som selges i det internasjonale markedet.

I tillegg tilbyr konsernet husholdningsrenovasjon, industritjenester, riving, miljøsanering, makulering og massehåndtering. Konsernet har rundt 40 anlegg og 1.200 ansatte i Norge, Danmark, Sverige og England, og omsetter årlig for rundt 4 milliarder kroner.

Fakta om Summa Equity
Summa Equity ble etablert i 2016 og stengte sitt første fond i februar 2017 på 4,5 milliarder svenske kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078