23948sdkhjf

Utvikler ladestasjon for ferjer

Siemens utvikler en smart ladestasjon for helelektriske og hybridferjer og har fått forskningsstøtte.
Siemens er med i tre prosjekter som er tildelt midler fra PILOT-E.

PILOT-E er et finansieringstilbud til norsk næringsliv, etablert av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova. Målet med ordningen er at helt nye produkter og tjenester innen miljøvennlig energiteknologi skal bli raskere utviklet og tatt i bruk for å bidra til utslippskutt både i Norge og internasjonalt.

Smartere lading av ferjer
I det ene er selskapet hovedaktør og har altså fått støtte til å utvikle en smart ladestasjon for helelektriske og hybridferger. Målet er å utvikle og demonstrere en løsning som utnytter infrastrukturen i strømnettet på en smartere måte. Siemens vil løse dette ved hjelp av digitalisering, energilagre og kraftomformere.

Vil trenge mer elektrisk energi
– Elektrifisering er et av de viktigste redskapene for å redusere dagens klimautslipp. Dette byr på økende etterspørsel av elektrisk energi og krever i dag store investeringer. For å sikre videre elektrifisering, er vi er avhengig av å finne nye og mer effektive måter å utnytte strømnettet. Potensialet kan frigjøres ved å ta i bruk digitalisering, energilagre og kraftomformere, mener Stian Skorstad Moen.

Les også: Ny tiltakspakke til grønn skipsfart

Hun leder deler av utviklingsavdelingen i Siemens Trondheim.

Les også: Kan seile utslippsfritt med roterende seil

De to andre prosjektene Siemens har fått støtte for, er innen elektrisk tungtransport og utslippsfrie gravemaskiner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.751