23948sdkhjf

«Flying start» for Maria-feltet

Wintershall har startet produksjonen på Maria-feltet – ett år før planen.
Kostnadene for utbyggingen har vært 20 prosent lavere enn budsjettert, melder det tysk-eide oljeselskapet.

Tre milliarder billigere
– Oljeproduksjonen på Maria har nå startet, mot opprinnelig planlagt i løpet av høsten 2018. Investeringskostnadene ser ut til å lande på rundt 12 milliarder kroner. Det betyr at kostnadene er blitt redusert med over tre milliarder kroner i forhold til tallene som ble presentert i planen for utbygging og drift, opplyser selskapet i en pressemelding.

Wintershalls første norske felt
Maria-feltet er det første egenopererte feltet i Norge som Wintershall har ledet fra leteboring via utbygging til produksjon. Det ligger utenfor Nord-Trøndelag, rundt 20 kilometer øst for Kristin-feltet og 45 kilometer sør for Heidrun-feltet.

Wintershall har som operatør en eierandel på 50 prosent, mens det norske statsselskapet Petoro eier 30 prosent og Spirit Energi eier 20 prosent. Det er antatt at feltet inneholder rundt 180 millioner fat oljeekvivalenter, først og fremst olje.

Satser på norsk sokkel
Før helgen ble det også kjent at Wintershall med partnere har planer om å investere over 13 milliarder kroner i utbyggingen av Nova-funnet (tidligere Skarfjell). Der er altså ingen tvil om at det tyske energiselskapet vil vokse seg stor på norsk sokkel.

Les også: Klart for oppstart av Maria-feltet
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187