23948sdkhjf

Statoil inn på sokkel i Brasil

Statoil kjøper 25 prosent av Roncador-feltet i Brasil - av statlige Petrobras.
Den totale summen er rundt 24 milliarder kroner. Statoil betaler vel 19 milliarder nå og 4,6 milliarder i et betinget oppgjør senere. Avtalen vil tre i kraft fra årsskiftet av, melder det norske oljekonsernet.

Statoil oppgir at oppkjøpet innebærer en førstebetaling på 2,35 milliarder amerikanske dollar, noe som utgjør 19,68 milliarder kroner. I tillegg påløper 550 millioner dollar (rundt 4,6 milliarder kroner) i betingede betalinger.

240.000 fat olje per dag
Oljekonsernet kjøper sin andel i feltet som ligger i Campos-bassenget i Brasil, av det statlige Petrobras. Det brasilianske selskapet beholder operatøransvaret og en eierandel på 75 prosent.

Roncador er i dag det tredje største produserende feltet i Petrobras` portefølje. Produksjonen i november i år var på rundt 240.000 fat olje per dag, og i tillegg om lag 40.000 fat med assosiert gass per dag.

Tredobler Statoils produksjon
Transaksjonen nesten tredobler Statoils produksjon i Brasil, melder Statoil i en børsmelding. Avtalen gir muligheter for ytterligere verdiskaping for begge partene i samarbeidet ved bruk av Statoils ekspertise innen økt oljeutvinning.

Letelisens i Argentina
Statoil vokser seg større på sør-amerikansk sokkel. Metal Supply skrev i slutten av november at oljekonsernet hadde sikret seg den landbaserte letelisensen Bajo del Toro Este i Neuquén-bassenget i Argentina.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094