23948sdkhjf

Vil bruke 13 milliarder på Nova

Det tyske oljeselskapet Wintershall med partnere har planer om å investere over 13 milliarder kroner i utbyggingen av Nova-funnet.
Funnet, som tidligere gikk under navnet Skarfjell, skal bygges ut som en subseatilknytning. Den planlagte investeringssummen på 13,2 milliarder kroner går fram av selskapets konsekvensutredning for Nova-feltet. Det er TechnipFMC som har en rammeavtale med Wintershall for undervanns produksjonssystemer, skriver nettstedet petro.no.

Borestart høsten 2019
Boringen skal starte i løpet av fjerde kvartal 2019 og vil ta litt over ett år. Det er planlagt seks brønner, tre oljebrønner og tre vanninjeksjonsbrønner. Installasjonsarbeidet gjennomføres i 2019/2020.

Fikk utsatt frist
Eierne av Nova-funnet har nylig søkt Olje- og energidepartementet om å få utsatt planen for utbygging og drift (PUD) med noen måneder. Den skal nå leveres før sommeren neste år.

Kobles til Gjøa-plattformen
Under utbyggingen vil to havbunnsrammer bli koblet til Gjøa-plattformen for prosessering og eksport av olje. Det Wintershall-opererte undervannsfeltet Vega er også tilknyttet Gjøa.


Les også: Wintershall og DEA fusjonerer
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094