23948sdkhjf

Statoil-kontrakter til åtte milliarder

Statoil har tildelt nye, langfristige rammeavtaler til Aker Solutions, TechnipFMC og One Subsea for subsea vedlikehold. Summene er svimlende.
Kontraktene har en samlet anslått verdi på over 8 milliarder kroner og varer helt fram til 2023. I tillegg omfatter avtalene opsjoner på totalt 20 år.

40 milliarder totalt
Den totale anslåtte verdien vil da være i størrelsesorden 40 milliarder kroner dersom alle opsjoner med antatt arbeidsomfang blir utøvd.

– Vi har inngått langsiktige avtaler som varer i 25 år med alle opsjoner inkludert. Det gir økt forutsigbarhet og stabile rammebetingelser både for leverandørene og oss, understreker Pål Eitrheim, direktør for anskaffelser i Statoil.

Gjelder subsea-brønner på norsk sokkel
De nye avtalene gjelder Statoil-opererte subsea-brønner på norsk sokkel med utstyr fra de nevnte leverandørene og inkluderer vedlikehold av utstyr tilhørende mer enn 500 brønner. Tallene inkluderer planlagte brønner på feltutbyggingene Johan Castberg og Snorre Expansion Project, opplyser Statoil.

– Produksjon fra subsea-brønner utgjør en betydelig andel av Statoils totale volumer fra norsk sokkel. De nye rammeavtalene er derfor viktige for å oppnå et bærekraftig kostnadsnivå og en langsiktig produksjon, poengterer Kjetil Hove, direktør for driftsteknologi på norsk sokkel.

Langtidskontrakter

Kontraktene inneholder undervannsvedlikehold og tilleggsutstyr til norsk sokkel, med arbeid både offshore og onshore. Avtalene gjelder fra 1. mars neste år, med en fast varighet på fem år. Den inneholder dessuten hele fem fire-års-opsjoner.

Mesteparten av vedlikeholdsarbeidet vil bli utført på Ågotnes-basen utenfor Bergen, i tillegg til Polarbasen i Hammerfest.

Nye tre milliarder til Aker Solutions
Aker Solutions oppgir i en separat pressemelding at selskapets kontraktsverdi vil ligge på rundt tre milliarder kroner, men at dette kan endre seg, avhengig av hvor mye arbeid Statoil ønsker å få utført.

Rammeavtalen vil bli inntektsført for fjerde kvartal i år, selv om arbeidet ikke begynner før våren 2018.

Verken TechnipFMC eller One Subsea har oppgitt kontraktssummene.

Kraftig nedbemanning
One Subsea Processing er en del av det Texas-baserte olje- og gassteknologiselskapet Schlumberger. Selskapets norske avdeling ligger i Bergen, men One Subsea har også produksjonssteder ved Sandsli og på Askøy.

Siden 2015 har selskapet vært gjennom en kraftig nedbemanning i Norge, med en reduksjon av antall ansatte fra 800 til rundt 200, skrev nettstedet E24 i februar i år. Milliardkontrakten med det australske olje- og gasselskapet Woodside reddet imidlertid en rekke norske arbeidsplasser.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109