23948sdkhjf

Ansetter 90 på Husnes

Norsk Hydro skal investere 1,3 milliarder kroner i fabrikken på Husnes. Det gir 90 nye arbeidsplasser.
Norsk Hydro har bestemt seg for å doble produksjonen på sitt anlegg på Husnes i Kvinnherad kommune. Aluminium-konsernet skal gjenåpne verkets andre produksjonslinje som ble stengt i 2009.

Etter planen skal den starte opp i løpet første halvår 2020. Hjørnesteinsbedriften vil dermed skape 90 nye arbeidsplasser på Husnes.

Dobler produksjonen
Oppstarten av den stengte linjen vil skje med bruk av nye teknologielementer, noe som vil gi bedre ytelse enn da linjen stengte, opplyser Norsk Hydro.

Hydro Husnes produserer i dag rundt 95.000 tonn primæraluminium på årsbasis. Med gjenåpningen vil aluminiumverket produsere rundt 190.000 tonn aluminium i året, altså dobbelt så mye som nå.

- For å holde driftskostnadene har vi brukt utstyr og komponenter fra den stengte linjen til drift og vedlikehold i den produserende linjen. Dette gjør at vi nå må oppgradere den stengte linjen, forteller Hilde Merete Aasheim, konserndirektør og leder for Primærmetall i Hydro.

Investerer 1,3 milliarder
Forventet investeringskostnad for oppgradering og oppstart er 1,3 milliarder kroner (reelle 2017-tall). Den endelige byggebeslutningen er forventet i løpet av tredje kvartal 2018.

Husnes har i dag 245 ansatte og ble et heleid Hydro-selskap 1. november 2014.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.642