23948sdkhjf

Leverer hurtigladere til el-busser

ABB har inngått avtale om å levere hurtigladere til to el-busser i Göteborg.
ABB skal levere laderne våren 2018 i et prosjekt med Volvo Bussar, Västtrafik og Göteborg Energi. De to hurtigladerne installeres på linje 16 ved Sahlgrenska universitetssykehus og i Eriksberg, som skal betjenes av to høykapasitets prototypebusser fra Volvo.

Ferdig med to års prøvedrift
Ordren kommer etter to års vellykket prøvedrift i ElectriCity-prosjektet, hvor ti helelektriske og hybridbusser har vært i drift på linje 55 i byen.

Når regattaen Volvo Ocean Race går av stabelen i Gøteborg i juni 2018, vil to el-busser vise den siste utviklingen. Prototypebussene skal i drift på linje 16, som utrustes med ladeinfrastruktur og busstoppfasiliteter for elektrisk høykapasitetstrafikk.

- Det faktum at laderne er så raske, er vitalt for å holde trafikkflyten og for å øke kapasiteten på ruten, mener Fredrik Persson, prosjektleder hos Göteborg Energi.

Bussen fjerndiagnostiseres
Laderne inngår i ABB AbilityTM-porteføljen av digitale, skybaserte løsninger som muliggjør fjerndiagnostikk og administrasjon for pålitelig og effektiv infrastruktur for busspassasjerer.

ABB har levert ladeløsninger siden 2010 og solgt over 6.000 skytilkoblede likestrømsladere for el-biler og nyttekjøretøy globalt. Konsernet har installert såkalte OppCharge-systemer i blant annet Belgia, Frankrike, Canada, Luxemburg, Storbritannia og Sverige.

Kan benyttes av alle busser
OppCharge er et åpent grensesnitt for automatisk lading av både vanlige og dobbeltdekkbusser som kan benyttes av alle bussprodusenter. Systemet benytter en strømavtaker (pantograf) for å koble bussen til ladepunktet.


Fakta om ABB
ABB utvikler ny teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093